Afspreken is eenvoudig en snel Bel: 0165-535356 Mail: info@fysioleer.nl

McKenzie rugscholing

Onze rugscholing, die individueel wordt aangeboden, is gebaseerd op de opvattingen van Robin McKenzie, een fysio- en manueeltherapeut uit Nieuw–Zeeland. Zijn concept is gebaseerd op het herstellen van de balans tussen alle spiergroepen rond de wervelkolom.

In 80% van alle rugklachten is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor de klachten, we noemen deze rugklachten dan a-specifiek. Het McKenzie- concept gaat er van uit dat deze klachten zijn te bestrijden door het herstellen van de balans tussen de verschillende spiergroepen rond de wervelkolom door training van deze spiergroepen in bepaalde patronen en in een bepaalde opbouw. Deze training gebeurt onder individuele begeleiding in de praktijk maar daarnaast ook thuis door de patiënt zelf. De McKenzie-methode vereist een grote mate van zelfwerkzaamheid door de patiënt thuis. Door deze rugscholing bestrijdt de patiënt zelf/ haar klachten, voorkomt terugval en terugkeer van zijn/haar klachten.

Soms moet de therapeut eerst door manipulaties de functie van de gewrichten van de wervelkolom verbeteren/ herstellen waarna de rugscholing kan worden gestart.